main logo
481

Subaru integrează recunoaştere facială la bordul noului său Forester

În timp ce unii producătorii de maşini abia încep să implementeze tehnologii noi precum senzori de amprentă capacitivi, un constructor deja integrează în noile modele un sistem de recunoaştere facială.

Acesta oferă câteva funcţii de securitate, dar şi opţiuni de confort, scrie canal3.md.

Subaru integrează recunoaştere facială la bordul noului său Forester. Tehnologia este numită DriverFocus şi este disponibilă doar pe varianta de top, care beneficiază şi de EyeSight, un fel de pilot automat, mult mai limitat însă faţă de ceea ce oferă Tesla. Corporaţia japoneză prezintă noua utilitate drept un sistem de monitorizare care foloseşte recunoaşterea facială pentru a detecta, dacă şoferul este atent sau obosit atunci când este la volan.

Astfel, poate să îl atenţioneze atunci când un pericol este iminent, în timp ce sistemul EyeSight asigură siguranţa prin evitarea coliziunilor, asistenţă la păstrarea bandei de mers şi avertizare pentru momentele în care maşina iese de pe traseul stabilit.

DriverFocus permite, însă, şi nişte funcţii de confort, precum recunoaşterea unui număr maxim de cinci şoferi, fiecare putând înregistra propriile setări pentru poziţia scaunului, temperatura optimă a sistemului de climă şi setări pentru sistemul infotainment. Astfel de setări sunt prezente de mult pe diverse modele de maşini, însă necesitau selectarea profilului în mod manual.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării