main logo
1066

Orașul unde nu a mai murit nimeni într-un accident rutier de peste 10 ani

Există un oraș în Spania unde de mai bine de 10 ani nimeni nu a mai murit în urma unui accident auto.

Orașul unde nu a mai murit nimeni în accident rutier de peste 10 ani

Asta, după ce autoritățile au interzis circulația mașinilor în centru. Drept urmare, a scăzut numărul accidentelor rutiere, iar pietonii au din nou libertate de mișcare, transmite Ştiri.md cu referire la Tvr.

Traficul rutier nu mai este acum o problemă pentru cei 83 de mii de locuitori din Pontevedra, un oraș din nord-vestul Spaniei, unde pietonii au prioritate în zonele care odinioară erau destinate mașinilor.

Până acum 8 ani, circulația ocupa 75 la sută din spațiul public și orașul era traversat zilnic de 100 de mii de autovehicule.

Miguel Anxo, primar Pontevedra: "Acest oraș era incomod, agresiv, periculos și zgomotos. Mașinile alungau locuitorii din orașul lor drag".

Soluția aplicată de autorități a fost drastică și nu a fost primită bine la început, dar în ciuda protestelor, primăria a decis să schimbe infrastructura. Majoritatea străzilor au devenit pietonale și acum singurele nemulțumiri vin din partea unora dintre comercianți.

Rezultatele benefice sunt evidente. Pe lângă faptul că poluarea a scăzut, înainte se înregistrau până la 4 morți pe an provocate de circulația rutieră, iar acum nu mai există accidente.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării