main logo
515

Nissan și Subaru au recunoscut că mașinile lor n-au respectat procedurile de inspecție în ultimii 30 de ani

Problemele par să nu se mai oprească pentru constructorii auto japonezi. Ministerul Transporturilor din Țara Soarelui Răsare a cerut controale interne la toți producătorii autohtoni după ce, luna trecută, Nissan a recunoscut încălcări ale procedurilor de inspecție a mașinilor produse și vândute în Japonia.

Nissan și Subaru n-au respectat procedurile de inspecțieNissan și Subaru recunosc că nu respectă procedurile de inspecție

Compania a chemat atunci în service 1.2 milioane de mașini produse în ultimii trei ani și a suspendat activitatea fabricilor sale din Japonia, scrie automarket.ro.

Acum, producătorii niponi primesc o nouă lovitură de imagine. Subaru a anunțat că a permis unor persoane neautorizate să facă inspecția finală a mașinilor sale la o fabrică în apropiere de Tokyo.

"Inspecția finală este un proces foarte important și suntem conștienți că nu am respectat procedurile. Am folosit aceleași proceduri pentru mai mult de 30 de ani fără să ne dăm seama că ele nu respectă cerințele impuse de autorități", a declarat șeful Subaru, Yasuyuki Yoshinaga, într-o conferință de presă.

În schimb, Toyota și Honda au transmis către autorități că n-au găsit probleme în urma controalelor interne din cele două companii.

Cei de la Nissan au dat asigurări că mașinile lor de la export nu au probleme de siguranță și că acest incident s-a produs ca urmare a cerințelor mai exigente ale autorităților japoneze.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării