main logo
1972

Mecanicii din Moldova îi instalează o turbină Garrett: Cum arată o Niva din 2020

Oricât de des am spune despre Niva că e un model arhaic, ea are meritul de a fi unul din cele mai legendare, simple şi capabile modele de offroad.

Mecanicii din Moldova îi instalează o turbină: Cum arată o Niva din 2020Foto: piataauto.md

Şi Defender s-a produs mai bine de 60 de ani şi lumea tot l-a îndrăgit, transmite Știri.md cu referire la Piataauto.md.

Iar când vrei capacităţi superbe de offroad şi un adevăr teren fertil de a modifica tot ce-ţi doreşti pentru performanţă şi mai bună, Niva e una din cele mai bune alegeri. 

Asta o ştiu aproape toţi pasionaţii de offroad, fie că sunt din Rusia, Franţa, Austria, Germania sau Moldova.

Dar exemplarul despre care vorbim azi e mult mai special, pentru că e unul din Moldova, care trece în acest zile printr-un tratament curios de modificare. 

Proprietarul său moldovean a cumpărat maşina nouă, în anul 2020, şi după ce a folosit-o un pic în formă standard, a adus-o acum la unul din cele mai bune ateliere din Moldova, specializate în pregătirea avansată a offroader-elor şi maşinilor pentru competiţii de offroad, numit VAL-Racings.

În urma consultărilor mecanicilor moldoveni talentaţi şi a proprietarului acestei Niva, s-a decis aplicarea unei modificări majore la motor, pentru a-i asigura putere mult mai mare. 

Motorul standard de pe Niva e un benzina de 1.7 litri, aspirat natural, care livrează 79 CP. Mecanicii moldovenii îi instalează o turbină de origine Garrett, însă, cu tot turbo kit-ul obligatoriu, inclusiv galerie de evacuare custom şi chiar injectoare noi, de capacitate mai mare.

Admisia va fi trasă printr-un snorkel, care o va face capabilă să abordeze ape mai adânci. În rezultat, mecanicii moldoveni estimează că puterea motorului, devenit turboaspirat, va creşte de la 79 la circa 130 CP!

La început, softul e programat să livreze 0.5 bari presiune pentru un rodaj relaxat al turbinei, după care presiunea va fi ajustată la valoarea normală şi Niva modificată în Moldova se va putea lăuda cu o putere aproape dublă şi inevitabil cu un sunet mult mai interesant al motorului său! 

Abia aşteptăm să vedem Niva gata de acţiune, şi sperăm să putem s-o vedem pe viu atunci.

Noi zicem că mecanicii care lucrează în Moldova la ea, fac o treabă temeinică, ce denotă cunoaştere profundă şi pasiune.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării