main logo
1400

Noul Mercedes-AMG G63 a fost blindat contra grenadelor

Din motive destul de evidente, modelele Mercedes-Benz Clasa G sunt foarte populare printre cei bogați și faimoși, mai ales în țări care încă își mai dezvoltă infrastructura de drumuri.

Noul Mercedes-AMG G63 a fost blindat contra grenadelor

Ei bine, acum ca producătorul a oferit acestui model off-road pătrătos o serie de îmbunătățiri (mai ales la interior), sunt multe șanse ca noul G-Wagen să fie chiar și mai popular, transmite Știri.md cu referire la Cars.ro

Se pare că firma canadiană Inkas Armored Vehicle Manufacturing este sigură de asta, de vreme ce tocmai a prezentat o versiune blindată a celei mai bune mașini din serie, Mercedes-AMG G63.

Compania din Canada a reușit să obțină un număr redus de modele G-Class, devenind, astfel, unul dintre primii specialiști din lume care lansează o versiune blindată. Modelul SUV se bucură, grație celor mai bune materiale și tehnologii, de nivelul de protecție balistică CEN 1063 BR6.

Ce înseamnă asta? Mașina poate rezista focului unor arme ca AK47 sau alte puști de asalt. Foarte potrivit pentru zone cum sunt, să zicem, Cecenia. 

Chiar dacă protecția este foarte importantă, cei care vor cumpăra această versiune vor fi bucuroși să afle că nu sunt diferențe în modul în care se conduce față de modelul standard, sau cel puțin așa susțin specialștii de la Inkas.

Acest lucru se datorează folosirii unor materiale compozite inovative, care oferă mașinii și protecție împotriva unor arme grele sau chiar „detonării simultane a două grenade de mână, sub model”. 

La fel de important este și faptul că această versiune blindată G63 arată, la exterior, că o varianta standard a mașinii, așa că nu va atrage atenția celor nedoriți.

Pe lângă pachetul standard oferit de Inkas, producătorul canadian mai vine cu câteva opțiuni: pachet blindat ușor, sistem de stingere a incendiilor, sistem intercom cu sirenă și stații, lumini de urgență sau jante și frâne de cea mai bună calitate.

Să nu uităm, de asemenea, de faptul că celebra companie din Canada preia și comenzi pentru cabina acestei mașini, variante mai lungi sau modificări stilistice exterioare.

Prețurile încep de la 295.000 de dolari și pot ajunge sau depăși un milion de dolari, mai ales dacă mașina va fi echipată ca anteriorul model G63 VIP Limousine.

Ca și pe varianta standard, de propulsia noii versiuni blindate G63 se ocupă un motor bi-turbo V8 de 4,0 litri, care produce 577 de cai putere și un cuplu-forta de 849 Nm.

Motorul este cuplat, prin intermediul cutii de viteze automate în 9 trepte, la un sistem de tracțiune integrală 4Matic+, cu o distribuție a forței față/spate de 40:60. Nu avem alte cifre, dar ne așteptăm ca mașina să fie, datorită greutății suplimentare, ceva mai lentă.




Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării