main logo
825

Explicația MAEIE privind amânarea obligativității numerelor neutre

Mijloacele de transport din regiunea transnistreană încă mai pot trece frontiera cu Ucraina fără a deține numere de înmatriculare neutre.

Explicația MAEIE privind amânarea obligativității numerelor neutreFoto: ipn.md

Aceasta chiar dacă pe 15 ianuarie 2021 trebuiau să intre în vigoare noi prevederi potrivit cărora cei care nu dețin plăcuțe neutre cu semnul distinctiv al statului MD nu pot traversa frontiera cu Ucraina, transmite Știri.md. 

Potrivit Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), decizia a fost luată pentru că nu au fost întreprinse măsuri suficiente pentru a informa cetățenii din regiunea transnistreană a R. Moldova despre noile reglementări, existând riscul apariției unor inconveniențe majore pentru locuitorii din stânga Nistrului.

"În situația dată și având în vedere perioada restrânsă până la data propusă inițial de Republica Moldova pentru punerea în aplicare a noilor reglementări, s-a convenit asupra amânării termenului de aplicare, perioadă în care să se lucreze intens la informarea deținătorilor de mijloace auto din regiunea transnistreană, oferindu-le timp pentru a se conforma noilor cerințe", se mai arată în mesajul MAEIE.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării