main logo
1502

Câte și ce modele de maşini deţine preşedintele rus Vladimir Putin

Declaraţia de avere a preşedintelui rus Vladimir Putin a fost postată pe site-ul Kremlin-ului, dezvăluind o avere subdimensionată faţă de aşteptările multora.

Câte și ce modele de maşini deţine preşedintele rus Vladimir Putin

Declaraţia de avere a preşedintelui rus Vladimir Putin a fost postată pe site-ul Kremlin-ului, dezvăluind o avere subdimensionată faţă de aşteptările multora, transmite Știri.md cu referire la Promotor.ro.

Astfel, Putin a încasat anul trecut echivalentul a 135.000 de dolari în ruble drept salariu pentru funcţia de sef de stat, deţine două apartamente, un garaj şi patru autovehicule.

Putin are un apartament şi un garaj în Sankt Petersburg, un apartament în Moscova, iar parcul auto propriu este compus din patru modele care împreună valorează cel mult de 40.000 de dolari.

Este vorba de două Volga GAZ M21 de colecţie, care valorează în jur de 14-16.000 de dolari fiecare, o Lada Niva (preţ de pornire 6800 de dolari) şi o autorulotă tip cort, care valorează undeva la 900 de dolari.

GAZ M21 Volga a fost un model produs în Uniunea Sovietică de GAZ între 1956 şi 1970. Modelele Volga au fost primele maşini construite de GAZ şi aveau gardă la sol ridicată, suspensie tare, motoare puternice şi un tratament anticoroziv nemaiîntâlnit în anii '50.

Modelele Volga erau moderne la vremea lor şi puteau concura cu modelele americane, având dotări considerate de lux în anii '50, precum scaune reglabile, brichetă, sistem de încălzire, sistem de spălare a parbrizului şi radio.

Primele versiuni Volga erau echipate cu motoare în patru cilindri, în linie, de 2,4 litri, însă ultima variantă venea cu un V8 de 5,5 litri. Iniţial, Volga era oferită cu o transmisie automată în 3 trepte, însă ulterior a devenit disponibilă şi o cutie manuală cu trei rapoarte.

În 1959, Volga M-21 a devenit cea mai mare şi mai luxoasă maşină vândută oficial cetăţenilor din Uniunea Sovietică. Deşi preţul său era ridicat, peste posibilităţile multora, au fost produse aproape 640.000 de unităţi.

Al doilea model din flota privată a lui Vladimir Putin este un SUV Lada Niva. Acest model se vinde nou la un preţ care începe sub 7.000 de euro, însă preşedintele Rusiei nu conduce o versiune obişnuită.

Lada Niva este produsă de AvtoVAZ încă din 1977 şi este faimoasă pentru performanţele sale off-road, dar şi pentru construcţia sa rudimentară. Modelul a fost exportat în foarte multe ţări, ajungând printre altele în Australia, Egipt, Ecuador, Germania, Islanda, Finlanda sau Uruguay.

Designerii Lada Niva au descris acest model ca "un Renault 5 aşezat pe un şasiu Land Rover". Oferit de-a lungul timpului cu diverse motorizări diesel şi pe benzină, în prezent modelul Lada Niva este oferit alături de două propulsoare pe benzină, de 1,7 şi 1,8 litri, cu transmisie manuală în 5 rapoarte şi tracţiune integrală permanentă.

Modelul deţinut de Vladimir Putin are vopsea de camuflaj, anvelope off-road BF Goodrich, proiectoare, bull-bar şi troliu.

Ultimul model deţinut de preşedintele Rusiei este o autorulotă tip cort Skif.

Ce maşini deţine preşedintele rus Vladimir Putin - FOTO - VIDEO

Foto: Jalopnik.com

Ce maşini deţine preşedintele rus Vladimir Putin - FOTO - VIDEO

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării