main logo
7903

Simpals: Faceți cunoștință cu primul font pentru Moldova – Onest

Noi avem 20. Am realizat atât de multe de-a lungul anilor și atât de multe urmează să se mai întâmple!

Simpals: Faceți cunoștință cu primul font pentru Moldova – Onest

O dată frumoasă care merită sărbătorită, dar acum nu este momentul. Toată lumea înțelege situația.

În fiecare an vă prezentăm un nou proiect care sparge toate tiparele și este primit cu căldură în moldnet și în țară. Să ne amintim de Sporter, desenul animat 1D, Monumentul monedei naționale – 1 Ban, videolaringoscoape pentru clinicile din Moldova și multe alte lucruri pe care le-am dăruit din toată inima Moldovei.

Ne plac proiectele inovative și îndrăznețe. Dar ne place și mai mult ca proiectul să fie  semnificativ din punct de vedere social. Anul acesta ne dorim să anunțăm despre lansarea unui astfel de proiect – modest, dar foarte semnificativ pentru societate și pentru Moldova.

Faceți cunoștință cu Onest, primul font creat în Moldova și pentru Moldova. Când spunem că fontul este pentru Moldova, ne referim că a fost creat special pentru locuitorii țării noastre multinaționale. Poate că nu este evident pentru cei care nu lucrează cu fonturi, dar Onest va permite utilizatorilor să obțină mai multe oportunități de comunicare: mai multă corectitudine, libertate de exprimare și chiar mai multă atenție pentru toată lumea.

În timp ce lucram la font, ne-am gândit cu atenție la toate detaliile. Fiecare dintre ele au propriul său scop și rol. Onest — font inteligent. Se adaptează textului, oferind stilul optim al unui sau altui element, în funcție de context sau de litera învecinată. Este bine priceput în diacritice și, de asemenea, știe să arate la fel de organic în diferite stiluri și dimensiuni: de la panouri publicitare la ecrane de orice dispozitiv.

„Deja în timp ce lucram la crearea fontului, mi-am dat seama care este scopul lui Onest – să devină „vocea” comunicării: atât a statului cu oamenii, cât și a oamenilor. La fel ca și noi cu voi , poate vorbi diferite limbi: română, rusă, găgăuză, ucraineană și chiar bulgară. S-a născut în Moldova, ceea ce înseamnă că din primele zile este gata să fie vocea tuturor celor care locuiesc aici. Nu dă nici o intonație mesajului, ceea ce vă permite să vă concentrați asupra esenței. Mai mult decât atât, a avea propriul font pentru comunicarea de stat este o practică de standard mondială”, spune Dmitrii Voloshin, art director al proiectului Onest.

„Scopul proiectului a fost crearea unui font funcțional care să țină cont de cerințele statului (texte mari complexe, nume lungi de documente, ecrane mici ale dispozitivelor) și de cerințele interfețelor moderne (proporții, contrast, confort), precum și crearea unui font chirilic distribuit gratuit”, continuă Dmitri Voloshin.

La proiect a lucrat uniunea creativă a designerilor din Moldova și din străinătate:

 Dmitri Voloshin, Andrei Kudreavțev, Eugen Boico, Maxim Kylchik, Mihail Tolokonnikov, Anna Vasina, Vitalii Kovalenko, Alexander Berdichevski, Anastasia Berzoi.

Crearea și lucru asupra noului font a dat un impuls schimbărilor în cadrul companiei și a definit misiunea și valorile companiei Simpals în sine - de a deschide noi lumi și de a inspira pe alții cu propriul exemplu.

Istoria creației și alte exemple de utilizare aici.

Puteți face cunoștință cu Onest și puteți instala fontul gratuit aici.

La mulți ani, Simpals! La mulți ani, Onest!

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării