main logo
2541

Map.md: Obiectivele turistice și monumentele istorice apar acum în 3D

Map.md a adăugat pe harta orașului Chișinău și a altor orașe din Republica Moldova obiecte 3D ale monumentelor istorice și ale obiectivelor turistice vestite. Modelele volumetrice pot fi rotite, înclinate, mărite și studiate în detaliu.

Acum, cu cea mai detaliată hartă vectorială a Moldovei puteți face plimbări și excursii virtuale oriunde doriți. 

În câteva secunde puteți ajunge la 160 km distanță de Chișinău - la Cetatea Soroca, al cărui model 3D acum este pe hartă. Prima cetate Soroca a fost din lemn și în formă de pătrat. Cetatea rotundă de piatră pe care o putem vedea astăzi, cu cinci turnuri, a fost construită în jurul anilor 1543-1546.

De asemenea, vă sfătuim să trageți o privire și la orașul Bălți. Aici au apărut două modele tridimensionale simultan: monumentul soldaților, care au eliberat orașul Bălți de naziști sau „tancul”, cum îl mai numesc bălțenii, precum și monumentul în memoria victimelor deportărilor în masă, care se află în Piața Gării de Nord.

Pe harta orașului Chișinău a apărut modelul 3D al Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală și cel al Primăriei Chișinău. De ce anume aceste monumente istorice? 

Muzeul Național de Etnografie este unul dintre cele mai vechi muzee din capitală. Acesta a apărut în anul 1989 și până acum este singura clădire în stil oriental din Moldova. Muzeul găzduiește peste 135 de mii de exponate valoroase, unele dintre care au fost expuse de mai multe ori în Europa, America, Asia, Africa și alte țări ale lumii.

Primăria sau clădirea Primăriei Chișinău este una dintre cărțile de vizită ale Capitalei. Această clădire a fost restaurată de mai multe ori, dar și-a păstrat neschimbat aspectul inițial și stilul unic.

Acum, cu ajutorul hărții Map.md, vă puteți orienta mai rapid în spațiu și puteți cunoaște mai multe lucruri despre orașele Moldovei. 


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării