main logo
1867

KomaksAvia Airport Invest: Nicio dovadă ori decizie finală în privința aeroportului Ⓟ

Nu există încă o decizie finală în litigiul cu privire la aeroportul din Chișinău, iar arbitrajul de la Stockholm nu a emis o decizie pe fond, ci s-a referit doar la chestiuni procedurale privind admisibilitatea cererii de examinare, depuse de avocații care reprezintă statul.

Precizările au fost făcute de către reprezentanții Komaksavia Airport Invest Ltd, ca urmare a declarațiilor de zilele trecute ale Ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, care a prezentat decizia din Suedia drept o victorie  a statului în acest litigiu.

Situația nu este nici pe departe așa, spun reprezentanții companiei care dețin 95 la sută din aeroportul din Capitală, și îl acuză pe Litvinenco de amatorism. Potrivit lor, Litvinenco încearcă să-i convingă pe toți că a câștigat un proces care nici măcar nu a început.

„Gândurile expuse ale ministrului că ar fi avut loc o „decizie de fond” par să se limiteze la o slabă cunoaștere a esenței acestei decizii. La cererea unui avocat care reprezintă interesele statului, examinarea cauzei a fost în două părți: admisibilitatea cererii și examinarea directă a esențialului cererii. Statul, reprezentat de avocatul său, nu a cerut examinarea cauzei pe fond, ci scoaterea cauzei de la examinare pe principiu”, se arată în precizările făcute de companie.

Potrivit reprezentanților Komaksavia Airport Invest Ltd, pretențiile companiei urmează să fii luate în considerare în cadrului unui proces cu drepturi depline.

„Suntem siguri că o astfel de tactică a fost aleasă de stat la sugestia insistentă a avocaților, întrucât aceștia înțeleg, ca nimeni alții, că pretențiile Komaksavia Airport Invest Ltd sunt justificate din punct de vedere juridic și ar duce la pierderea Republicii Moldova în acest caz. În ceea ce privește restul detaliilor menționate de domnul Litvinenco în „răspunsul său”, Komaksavia Airport Invest Ltd nu consideră necesar să comenteze, deoarece este prioritar să ne expunem după un proces corect și să nu încercăm să convingem toată lumea că Moldova ar fi câștigat un proces, care nici măcar nu a început. Komaksavia Airport Invest Ltd nu a avut niciodată scopul de a obține fonduri de la stat, iar țelul procesului a fost și rămâne unul: să convingă statul la un dialog civilizat. Din păcate, constatăm că devine aproape imposibilă comunicarea eficientă cu acest guvern, al cărui scop sunt doar sloganurile politice”, se mai arată în comunicatul Komaksavia Airport Invest Ltd.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării